Haarhout in netzakken

Wij leveren ook haardhout in netzakken, dit is handiger met vervoer en opslag dan los haardhout. Het hout is goed droog balkhout dat direct stookbaar is.

Tevens hebben wij aanmaakhout (dunne latjes) om uw kachel snel aan het branden te krijgen.

We hebben de prijs van het haardhout per Augustus 2022 helaas moeten verhogen wegens de stijging van de energieprijzen. De inkoopprijs van haardhout stijgt hierdoor ook..

De prijzen zijn als volgt:

Netzak houtblokmix ca. 8 kilo  22 liter    €8,-.
Netzak aanmaakhout ca. 5 kilo  22 liter  €7,-.

Permanente actie : 4 zakken balkhout en 1 zak aanmaakhout € 35,-.

De netzakken hebben een inhoud van 22 kubieke decimeter. De houtblokmix bestaat uit Els/Beuk/Eik en een enkel stukje fruitboom hout.

Het aansteken van een terraskachel doet u bij voorkeur met de Zwitserse methode.

Dit is milieuvriendelijker dan met een prop papier het vuur aansteken en daarnaast bent u zuiniger met het haardhout. 

Hoe de Zwitserse Methode werkt leest u hieronder:

Veilig stoken met de "omgekeerde"methode

Er is sinds kort een heel goed advies van een aantal brandweerkorpsen. Zij noemen deze stooktip de "Omgekeerde methode",  ook wel de "Zwitserse methode" van stoken. Dit is vooral een heel geschikte manier als je met Fire Up aanmaakblokjes werkt om het vuur aan te steken.

Het komt er op neer dat je in jouw kachel, of op het stookrooster van jouw openhaard, eerst wat grotere, goed gedroogde houtblokken neerlegt. Je stapelt ze twee aan twee kruislings op, naar boven toe met steeds kleinere houtblokken. Je laat steeds ruimte tussen de bokken voor de zuurstof. Na een aantal hout lagen leg je tussen twee kleine stukjes hout jouw aanmaakblokjes en dan daaroverheen wat kleine houtspanen.

Als je nu de aanmaakblokjes of aanmaak houtkrullen, aansteekt zullen de kleine houtspanen snel vlamvatten, het vuur zal zich nu langzaam naar onder verplaatsen en rustig op gang komen. Er vindt nu beslist veel minder rookontwikkeling plaats (en in geval van een kachel zullen de kachelruit en rookkanaal zeker schoner blijven). Bij het aansteken van onderaf ontstaat er normaliter veel meer rook met hierin veel onverbrande delen. Een enorm voordeel van omgekeerd stoken.

 

 

Plan uw route