Zwart spuiten kachel

Alle kachels worden onbehandeld geleverd, dit houdt in dat ze een roestig uiterlijk hebben.  De terraskachels worden gemaakt van buis materiaal dat al (deels) roestig is en alleen is geschuurd op plaatsen waar er aan is gelast. De roest laag (de patina) zal de kachel beschermen tegen doorroesten en er zal geen of weinig roestwater van de kachels aflopen. Uw terras onder de kachel blijft dus schoon!

Wij bieden de mogelijkheid de kachels in een mat zwarte industriële hittebestendige coating te leveren, dit spuiten van de kachels laten wij extern doen. De kachels worden eerst gestraald omdat alle roest en vuil eraf moet om de hittebestendige coating goed te laten hechten aan de kachel.Wij schakelen over op een ander soort hittebestendige verf m.i.v. voorjaar 2018.

Eerst werden de kachels gestraald en daarna met 1 laag hittebestendige coating behandeld, wij (en klanten) waren niet altijd enthousiast over de duurzaamheid van deze verf. Met name de roestwerendheid van deze verf wilde nogal eens een probleem opleveren. Met het nieuwe procedé wordt de kachel 2 keer gespoten. De eerste laag is een zinkhoudende hittebestendige grondlaag en daarover komt de zwarte hittebestendige afwerklaag. Wij hebben verschillende kachels die op deze manier zijn gespoten getest en het resultaat hiervan is beter dan bij de eerder gebruikte hittebestendige verf. Vandaar dat wij vanaf heden alle zwart gespoten kachels zullen leveren met de zink grondlaag onder de zwarte verf.

Toch zal een zwart gespoten kachel op den duur onderhoud nodig hebben om zijn levensduur zijn zwarte kleur te behouden. De levensduur van de kachels zelf is nu eenmaal langer dan die van de hittebestendige verf.. Als de kachel roestvlekken krijgt kunt u de kachel simpel opknappen door deze licht op te schuren met een fijn schuurpapier en daarna met een spuitbuis hitte bestendige verf van dezelfde kwaliteit al de originele lak over te spuiten.

Wij kunnen helaas geen garantie geven op de verflaag op de kachels daar de duurzaamheid van deze verflaag nogal afhankelijk is van de mate waarin de kachel wordt gebruikt en hoe deze wordt gestookt. Anders is het wanneer de verf bij het instoken van de kachel blazen begint te krijgen (en dus op die plaats niet goed hecht aan de kachel), in dat geval is er iets dus niet goed gegaan in het spuitproces en kunnen wij hier wel mee terug voor garantie naar de spuiter. Raadzaam is het de kachel zo kort mogelijk na aanschaf in de stoken (met slechts een weinig hout erin) De verf op de nieuwe kachels is namelijk nogal zacht en zal uitharden bij dit instoken. 

De spuitbussen (zowel de zinkhoudende grondverf als de zwarte afwerklaag) hebben wij gewoon op voorraad.

De prijzen van het laten stralen en spuiten van een kachel zijn (per model) de volgende:
-    Kachel model ‘Vet Heet’ €115,-.
-    Kachel model ‘Lomp Zwaar’ €140,-.
-    Kachel model ‘Lomp Zwaar Bol’ €140,-.
-    Kachel dikbuik gasfles op pootjes  €100,-.

Daar de kachels van het model dikbuik gasfles op pootjes onbehandeld worden geleverd met de originele verflaag nog op de gasfles en deze bij de eerste keer stoken enige stank en rook overlast kunnen geven (duurt doorgaans een uurtje en is eenmalig) bieden wij bij dit model de mogelijkheid de kachel alleen te laten stralen. De kachel wordt dan geheel blank geleverd en zal de eerste keer stoken geen overlast geven. Na 1 regenbui zal de kachel al een bruine kleur krijgen.

Prijs van het laten stralen van dit model kachel is €45,-.

Alle losse delen die bij een zwarte kachel worden besteld worden voor dezelfde vermelde prijzen mee gespoten en/of gestraald.

Bij de zwarte kachels wordt altijd een spuitbus hittebestendige zwarte verf (tot 650 graden) voor het eerste onderhoud gratis meegeleverd. Deze spuitbussen van 400 ml. Hebben wij ook los leverbaar voor €15,-. per stuk. De spuitbussen zinkhoudende grondverf kosten hetzelfde.

Ga ervan uit dat voor het overspuiten van een kachel minimaal 2 spuitbussen nodig zijn!

Verzenden per post.nl van spuitbussen is verboden, mochten wij de spuitbussen moeten verzenden zal dit per koerier gaan. De kosten hiervan zijn € 10,-. per order.

Plan uw route