Model Vet Heet

Het model terraskachel ‘Vet Heet’ is een rechtstreekse afgeleide van ons grote model ‘Lomp Zwaar’ alleen is hij in alle dimensies iets gekrompen. Deze kachels zijn bijzonder geschikt voor een normaal formaat terras of onder een niet al te grote overkapping te plaatsen. Wij hebben deze kachel ontwikkeld ter vervanging van ons model kachel gemaakt van een gasfles die op termijn (naar verwachting) niet meer leverbaar zal zijn. Op dit moment zijn de gasfles kachels overigens nog volop leverbaar! 
Wij zijn van mening dat deze tuinhaard een waardige opvolger is van de gasfles kachel, in prijs gunstiger dan zijn grotere broer ‘Lomp Zwaar’ en tegelijkertijd net zo robuust en met dezelfde stookeigenschappen. De kachels zijn echter wel duurder dan die van een gasfles gemaakt omdat er nogal een beetje meer werk in zit om deze kachels te maken, helaas.

Deze kachel wordt ook gemaakt van een reststuk heipaal uit het schroot circuit met de kleinere diameter van 36 centimeter. Wij voorzien deze kachels van een vlakke onder en bovenplaat waarna het geheel op 3 stevige poten wordt geplaatst. De poten staan wijduit naast de kachel, de stabiliteit is daarom goed. De standaardhoogte van deze kachels is 1,66 meter. De kachels kunnen te allen tijde worden uitgevoerd met een langere buis mocht deze standaardhoogte naar uw mening te laag zijn. De buis met een diameter van 14 centimeter zit aan de kachel vast gelast, de kachel bestaat dus uit 1 geheel. Dit omdat wij dit meer solide vinden als een demontabele buis. Wij kunnen de kachel echter wel voorzien van een (gedeeltelijk) demontabele buis indien gewenst.
Alle kachels worden voorzien van 6 beluchtingsgaten met een diameter van 20 millimeter aan de onderzijde van de stookkamer. Deze zorgen ervoor dat de lucht door het vuurbed wordt getrokken en de kachel een goede verbranding en rendement heeft. Nieuw! Wij kunnen deze kachel vanaf nu ook leveren met een deurtje in het stookgat met hierin een hittebestendig ruitje. De kachels zijn dus leverbaar in de volgende uitvoeringen:

  • Open stookgat
  • Opengewerkt deurtje in het stookgat met hierin geperforeerd plaatmateriaal
  • Dicht deurtje in het stookgat met hierin 2 gaten
  • Deurtje in het stookgat, opengewerkt met hierin een hittebestendig ruitje

De kachels met een dicht deurtje in het stookgat (die met de 2 gaten of met de ruit erin) zullen overigens het warmste worden als de kachel met gesloten deur wordt gestookt. Het rendement zal dan het grootst zijn. De kachels met een open stookgat en de deur met hierin gaas branden meer geleidelijk maar geven ook meer dan genoeg warmte af en bieden daarnaast het volle zicht op het vlammenspel..

De kachel met een deurtje erin worden voorzien van een paar deugdelijke scharnieren en dito sluiting die wij zelf maken. Mocht het deurtje of de sluiting een keer te zwaar gaan draaien of juist te los gaan zitten is dit vrij makkelijk te verhelpen door de gebruikte volstaal borgmoeren een beetje losser of vaster te draaien.


De kachels worden onbehandeld geleverd, dit houdt in dat zij gaan roesten.Door de dikte van de gebruikte materialen (minimaal 4 millimeter, de stookkamer zelfs 5 millimeter) zal de kachel niet doorroesten.Ga uit van een levensduur van 15 jaar een wellicht nog zo’n periode langer!Ook onverwoestbaar dus..

Hoogte stookkamer 50 cm
Hoogte stookkamer + pootjes 66 cm
Standaard hoogte kachel 166 cm
Diameter stookkamer 36 cm
Stookgat 26 x 18 cm
Gewicht kachel ca. 45 kg

Kachel met open stookgat € 310,-
Kachel met dicht (2 gaten) of gaas deurtje € 380,-
Kachel met deurtje met hierin een ruitje € 440,-
Alle vermelde prijzen zijn incl. BTW  

Ook deze kachels kunnen wij voorzien van enkele handige opties zoals:

 Regenpetje op de buis

-        Maken van een opzetbuis met hierin 2 x 60 graden bocht zodat de kachel onder een veranda geplaatst kan worden en de afvoer er buiten komt.

-        Verlengen kachelbuis

-        Kachel geschikt maken voor aansluiting dubbelwandige dak doorvoer

-        Smoorklep in de buis monteren

-        As afvoer onder de kachel maken

-        Vonkengaas in afvoerbuis monteren

-        Het laten stralen en zwart spuiten van een kachel.Kijk voor de uitleg hiervan en de prijzen onder de link ‘accessoires’ Wij bezorgen ook, bekijk hier de mogelijkheden.

Plan uw route